Jihlavské listy

Řidič Vysočiny 2015

25-04-2015

V devatenáctém ročníku Řidiče Vysočiny, který pořádají Jihlavské listy a Vyšší policejní škola MV v Praze, nejlépe zvládl trať i plnění úkolů telečský Vladimír Roupec se svým synem Tomášem.

Vladimír Roupec z Telče se dosud účastnil všech devatenácti ročníků. Vyhrál i ročník první, vloni skončil dvanáctý. Jak přiznal, letošní vítězství pro něho bylo víc než překvapivé.

„Jsem čím dál starší a přece jen mladá generace je svižnější,“ sdělil Vladimír Roupec své pocity po převzetí poháru za první místo. „Skončit do desátého místa, to byl před závodem můj cíl, cokoliv navíc je bonus. Proto jsem překvapený, že to vyšlo.“

Druzí skončili loňští vítězové Ondřej Lukáč a Lukáš Komárek z Kozlova, na třetí místo dosáhli Michal Preisler a Jiří Kafka ze Sněžného na Žďársku.

Letos byla opět oceněna nejlepší ženská posádka. Stala se jím Petra Musilová a Kateřina Přibylová, obě z Prahy, (celkově skončily na 41. místě). Se slovy: „I ten poslední by měl dostat nějakou odměnu,“ pak Antonín Herálecký předal cenu útěchy.

Tu si převzala posádka Jitka Auředníková a Jaroslav Javorka, oba z Vyskytné nad Jihlavou. Jak oba potvrdili, soutěž si užili a z umístění si velkou hlavu nedělají.

Řidiče Vysočiny se zúčastnilo celkem 45 posádek. V soutěži si motoristé mohli vyzkoušet své navigační schopnosti i řidičské znalosti a dovednosti. Startovalo se na komárovickém letišti, kde hned na počátku čekaly posádky tři soutěže - jízda zručnosti, rychlostní slalom a „umístění trojúhelníku“ na čas. Pak se již soutěžící vydali za krásného počasí na pětašedesátikilometrovou trať tentokrát vedoucí Jihlavskem i Žďárskem. Luka nad Jihlavou, Kamenice, Měřín, Černá, Kyjov, Janovice, Ždírec, letiště Henčov – to jsou jen hlavní místa, kterými se projíždělo.

Při každém z úkolů pak mohli soutěžící získat malusy nebo bonusy. Tajné kontroly, které ve Stříteži a na silnici za halou firmy Automotive Lighting kontrolovaly „třicítku“, a to zda řidič ukáže v obci Střítež změnu směru, pak některé posádky srazily na kolena. Z těchto kontrol jen čtrnáct řidičů z celkem pětačtyřiceti neobdrželo mínusové body.

V příštím roce se má jet jubilejní 20. ročník. „Pokud mají nejen soutěžící nějaké tipy a nápady, jak soutěž zlepšit, ať nám napíší,“ vzkazuje ředitelka závodu a Jihlavských listů Eva Krpálková.

Místo konání: start: Komárovice - cíl: Polná (kraj Vysočina)
Čas konání: 00:00

Fotografie

Komentáře

Radek  e-mail

Parádní ročník. Vše se povedlo až na naše umístněí :D :D. Chtěl jsem se zeptat, zda jsou zde všechny fotky, nebo jestli se jedná o výběr.
30.04.2015 15:03:01)

Nový komentář

Jméno*: 
E-mail: 
Www: 
Komentář*: 
Kontroní kód*: 
Kontrolní kód je součet čísel 2 a 8, za který napíšete číslo 36.

Vložit komentář
« zpět

Jak se Vám líbilo

14-04-2019

S Jihlavskými listy za pohádkou - Zajíčku a slepičko, čípak je to vajíčko?

Hraje: Divadlo Kos

Místo konání: Jihlava - Divadlo Na Kopečku
Více »Cena od: 70 Kč
17-03-2019

S Jihlavskými listy za pohádkou - Splněná přání

Hraje: Divadlo Mazec

Místo konání: Jihlava - Divadlo Na Kopečku
Více »Cena od: 70 Kč
17-02-2019

S Jihlavskými listy za pohádkou - Myšáci jsou rošťáci

Hraje: Divadlo Minaret

Místo konání: Jihlava - Divadlo Na Kopečku
Více »Cena od: 70 Kč

ZA POHÁDKOU S JIHLAVSKÝMI LISTY
PRAVIDELNÉ FOTOSOUTĚŽE JIHLAVSKÝCH LISTŮ
SPORTOVEC
JIHLAVSKA
SPORTOVEC KRAJE VYSOČINA
Jihlavské listy pořádají pohádky ve velkém sále Reform kina Dukla Jihlava
Více informací najdete na www.jihlavske-listy.cz

Jihlavské listy pro Vás chystají řadu zajímavých fotousoutěží. Hlasování probíhá na našich webových stránkách www.jihlavske-listy.cz

Jihlavské listy ve spolupráci se Statutárním městem Jihlava a DDM vyhlašují XVIII. ročník soutěže "Sportovec Jihlavska 2017".
Vyhlášení nejlepších sportovců Kraje Vysočina, jejímiž vyhlašovateli jsou Jihlavské listy a Kraj Vysočina. Během slavnostního galavečera jsou vyhlašovány výsledky čtenářské ankety a odborných ocenění.
Více » Více » Více » Více »
HOMEPAGE|O FIRMĚ|PŘIPRAVUJEME|FIREMNÍ AKCE|SEMINÁŘE|PŘEDPRODEJE|ARCHIV AKCÍ|ŘIDIČ VYSOČINY
© 2007 Parolaart s.r.o. edited by N.E.S.P.I